Obrazovanje

Izvršena dezinfekcija u školama, učenici od sutra u klupama

Izvršena dezinfekcija u školama, učenici od sutra u klupama
Foto: Arhiva / Ilustracija | Izvršena dezinfekcija u školama, učenici od sutra u klupama

BANJALUKA - U svim osnovnim i srednjim školama čije prostorije su korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore 15. novembra, izvršena je dezinfekcija i učenici će se od sutra vratiti u klupe, osim u onim u onim školama koje su zatražile odobrenje za izvođenje nastave na daljinu.

"U skladu sa zahtjevima škola usljed nepovoljnih epidemioloških okolnosti, nastava na daljinu od ponedjeljka, 23. novembra biće i dalje organizovana u Katoličkom školskom centru Banja Luka, u  OŠ 'Gornja Slatina' Šamac te u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da su sve škole koje su ove sedmice organizovale nastavu na daljinu, to završile s uspjehom, te da je završena i dezinfekcija prostorija u ovim školama.

"U sedmici poslije održanih lokalnih izbora sve škole su uspješno organizovale nastavu na daljinu koristeći dostupna sredstva za elektronsku kominikaciju i uz emitovane školske časove na programu Radio-televizije Republike Srpske. Osim škola koje su dobile odobrenje za izvođenje nastave na daljinu, ostale škole u Republici Srpskoj spremne su da u ponedjeljak dočekaju učenike u školskim prostorijama i nastave sa redovnim vaspitno-obrazovnim radom u školama", rekla je ministar Trivićeva i dodala da to znači da se od ponedjeljka učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj bezbjedno mogu vratiti u školske klupe.

Ona je potvrdila da je u periodu od 16. novembra do danas, i prije planiranog roka za to, Republička uprava civilne zaštite izvršila dezinfekciju u svim školama,  Domu učenika u Doboju te ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije