Obrazovanje

Nastava na daljinu u pojedinim školama sljedeće sedmice

Nastava na daljinu u pojedinim školama sljedeće sedmice
Foto: Ilustracija | Nastava na daljinu u pojedinim školama u četiri opštine, najavljena pojačana dezinfekcija

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zatražiće od Republičke uprave civilne zaštite da već od subote krene sa pojačanom dezinfekcijom svih škola u kojima je zabilježen povećaj broj učenika i radnika zaraženih virusom korona. U pojedinim školama biće održana nastava na daljinu zbog povećanog broja učenika i radnika oboljelih od virusa korona.

Pojačana dezinfekcija planirana je u osnovnim i srednjim školama u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju.

Iz Ministarstva navode da će nastava na daljinu sljedeće sedmice biti organizovana u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" Kasindo, Istočna Ilidža, Osnovnoj školi "Sveti Sava" Rogatica (Centralna škola i Područna odjeljenja Borike, Brankovići, Stjenice i Žepa) te sve osnovne i srednje škole na području grada Trebinja.

Takođe, u toku naredne sedmice nastavu na daljinu izvodiće Srednjoškolski centar "27. januar" u Rogatici, Tehnološka škola u Banjaluci i Srednjoškolski centar "Istočna Ilidža" u Istočnoj Ilidži.

"U svim ostalim osnovnim i srednjim školama vršiće se pojačana dezinfekcija i kontrola pridržavanja mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo, a nastavni proces biće organizovan kao i u prethodnom periodu prema utvrđenom Planu organizovanja rada u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pozvali su građane Republike Srpske da odgovornim ponašanjem spriječe širenje virusa korona u lokalnim zajednicama i da na taj način omoguće svim učenciima da drugo  polugodište  završe u školskim učionicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije