Obrazovanje

Omogućen povratak kući srednjoškolcima koji su u inostranstvu

Omogućen povratak kući srednjoškolcima koji su u inostranstvu
Foto: Ilustracija | Omogućen povratak kući srednjoškolcima koji su u inostranstvu

BANJALUKA - Učenici srednjih škola, koji se u programu razmjene učenika nalaze u inostranstvu, osjećaju se dobro i onima koji su izrazili želju za povratkom kući, omogućeno je da se bezbjedno vrate u Republiku Srpsku, saopštilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske.

Prema podacima Ministarstva, za tri učenika, od ukupno 11 koliko je bilo na razmjeni, obezbijeđen je siguran povratak u Republiku Srpsku.

"U saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i regionalnu saradnju, uspostavljena je komunikacija sa roditeljima ostalih učenika i postignut dogovor o njihovom ostanku u SAD do isteka programa", naveli su iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da su od predstavnika Američkog savjeta dobijena uvjerenja da su djeca bezbjedna i da o njima brine američka Vlada.

Prema podacima koje su dostavile srednje škole u Republici Srpskoj, ukupan broj učenika koji se u školskoj 2019/2020. godini nalazio na razmjeni sa drugim državama jeste 11, od kojih je devet učenika iz Banjaluke, te po jedan učenik iz Rudog i Bijeljine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije