Obrazovanje

Prolongiran završetak dogradnje OŠ "Branko Radičević"

Prolongiran završetak dogradnje OŠ "Branko Radičević"
Foto: Arhiva | Prolongiran završetak dogradnje OŠ "Branko Radičević"

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Branko Radičević" ni u drugom polugodištu neće dobiti novih osam učionica jer je završetak dogradnje ove obrazovne ustanove prolongiran zbog nepredviđenih radova, potvrdili su u Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Naime, zbog prevelikog broja đaka, nastava se u ovoj školi izvodi u tri smjene, te je odlučeno da bude dograđeno osam učionica.

"Razlog što dogradnja škole neće biti završena do početka drugog polugodišta je što se radovi izvode usporenom dinamikom zbog loših vremenskih uslova, snijega i niskih temperatura, ali i nepredviđenih dodatnih radova", rekli su u resornom ministarstvu.

Raniji rok za dogradnju ove škole trebalo je da bude početak drugog polugodišta, a  Darija Mićić, direktorica OŠ "Branko Radičević", kazala je da su do sada sazidane četiri učionice u prizemlju.

"Ostale su još četiri učionice koje tek treba da budu sazidane, tako da ne vjerujem da će radovi biti završeni do kraja ove školske godine", rekla je Mićićeva.

Dodala je da ova škola ima ukupno 1.784 učenika, raspoređenih u 69 odjeljenja, i da nakon što budu izgrađene nove učionice, učenici ove škole više neće ići na nastavu u tri smjene, kao što je do sada bio slučaj, već će nastavu pohađati u dvije smjene i time će biti riješen dugogodišnji problem u ovoj obrazovnoj ustanovi.

"Učenici od drugog do petog razreda nastavu pohađaju u tri smjene, treća smjena počinje u 15.10, a završava u 19.30, te dogradnjom osam novih učionica biće riješen veliki problem u ovoj školi", istakla je Mićićeva.

Snježana M., majka osnovca koji ide u ovu školu, kazala je da je raduje što je napokon krenula dogradnja škole i da se nada da će radovi  biti završeni uskoro kako njeno dijete, ali i ostala djeca, ne bi moralo ići u školu u tri smjene.

Vlada RS obezbijedila je 1.399.478 KM za dogradnju Osnovne škole "Branko Radičević", kako bi se poboljšali uslovi rada u ovoj školskoj ustanovi, a ugovor o građenju zaključen je između Ministarstva prosvjete i kulture RS, Republičke direkcije za obnovu i izgradnju i izvođača radova "Građenje" d.o.o. Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije