Svijet

28 putnika probalo se prošvercovati preko lažne trudnoće (VIDEO)

28 putnika probalo se prošvercovati preko lažne trudnoće (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | 28 putnika probalo se prošvercovati preko lažne trudnoće (VIDEO)

BARSELONA - Avion s 228 putnika na ruti od Kazablanke prema Istanbulu prisilno je u srijedu u zoru sletio na aerodrom u Barseloni jer je jedna žena tvrdila da će upravo roditi. Tada je 28 putnika probalo da se prošvercuje na tlo Španije.

To je iskoristilo 28 osoba za pokušaj bijega i nezakonitog ulaska u Španiju, rekao je glasnogovornik španske vlade.

Letjelica aviokompanije Pegasus zatražio je u 4.30 časova dopuštenje za slijetanje kako bi se ženi pružila medicinska pomoć.

Iz aviona izašla grupa od 28 putnika

Kontrolni toranj je aktivirao protokol za takve slučajeve pa su na pistu aerodroma "El Prat" izašla tri policijska vozila i doktorska ekipa.

“Po slijetanju, kada su se otvorila vrata aviona kako bi bila iznesena trudna žena, izašla je grupa od 28 putnika te nastojala pobjeći”, rekao je glasnogovornik predstavništva španske vlade u Barseloni u telefonskom razgovoru za "Hinu".

Policija je odmah uhapsila njih 13, te pokrenula potragu za ostalima. Petero uhapšenih vraćeno je u avion na putu prema Turskoj jer su to zatražili, a osoblje aviona prihvatilo. Za preostalih osmero pokrenut je postupak vraćanja u Maroko od kuda su krenuli na put.

Žena, čiji identitet nije otkriven, prevezena je u bolnicu "Sant Joan de Deu". Nakon što je pregledana utvrđeno je da joj nije pukao vodenjak, kako je tvrdila, pa je otpuštena iz bolnice te odmah uhapšena, prenosi "Index".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije