Svijet

Abramovič viđen u Tel Avivu, njegov avion sletio u Istanbul

Abramovič viđen u Tel Avivu, njegov avion sletio u Istanbul
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Abramovič viđen u Tel Avivu, njegov avion sletio u Istanbul

TEL AVIV - Sankcionisani ruski milijarder Roman Abramovič viđen je danas na aerodromu "Ben Gurion" u Tel Avivu, prije nego što je avion koji se povezuje s njim odletio za Istanbul.

Fotografija do koje je došao Rojters prikazuje Abramoviča, vlasnika Čelsija, kako sjedi u VIP loži na aerodromu s maskom spuštenom ispod brade.

Britanska novinska agencija navodi da nije mogla da potvrdi da li se ukrcao na let (za Istanbul).

Abramovič, koji ima izraelsko i portugalsko državljanstvo, bio je među sedmoricom ruskih milijardera koji su dodati na listu britanskih sankcija u četvrtak, kao dio pritiska da se izoluje predsjednik Rusije Vladimir Putin zbog napada na Ukrajinu.

Izaslanici zemalja EU su se dogovorili da dodaju Abramoviča na listu sankcionisanih ruskih oligarha, kazali su danas diplomatski izvori.

Abramovič je negirao da ima bliske veze s Putinom.

Neimenovana osoba upoznata sa današnjom situacijom rekla je za Rojters da je avion koji je koristio Abramovič doletio na "Ben Gurion" u nedjelju iz Moskve.

Sajt za praćenje letova "Flight Radar 24" pokazuje da je avion, koji na repu ima broj LX-RAY, zapravo veliki biznis avion "Galfstrim" (Abramovič posjeduje jedan takav), i da je sletio u Istanbul nakon što je odletio iz Izraela.

Sajtovi za praćenje letova pokazuju da je avion sletio u Izrael iz Moskve u nedjelju kasno uveče.

Izrael je uveo restrikcije na ruske privatne avione od početka napada na Ukrajinu, što znači da ne može ostati na izraelskom tlu duže od 24 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije