Svijet

Ambiciozan projekat, Kim dva puta nedjeljno obilazi gradilišta

Ambiciozan projekat, Kim dva puta nedjeljno obilazi gradilišta
Foto: Tanjug/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service | Ambiciozan projekat, Kim dva puta nedjeljno obilazi gradilišta

PJONGJANG - Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un posjetio je drugi put tokom nedjelje jednu od lokacija svog ambicioznog projekta izgradnje 50.000 novih stanova u Pjongjangu i pozvao na dodatne napore koji bi ubrzali stambeni razvoj u zemlji.

Rojters prenosi da je državna agencija KCNA izvijestila da je Kim tokom ove posjete naglasio važnost stanogradnje i nazvao je jednim od hitnih problema za rješavanje kojim bi se poboljšao životni standard građana.

Agencija navodi da je sjevernokorejski lider prošle nedjelje otvorio radove za izgradnju 10.000 novih stanova u glavnom gradu Pjongjangu, uprkos ekonomskoj krizi i međunarodnim sankcijama zbog kojih mnogi drugi građevinski projekti u zemlji kasne.

Kim se usredsređuje na unutrašnja ekonomska pitanja samo nedjelju dana nakon što je Sjeverna Koreja lansirala dvije balističke rakete u more u blizini Japana i time naglasila napredak u svom programu naoružanja i pojačavajući tako pritisak na SAD, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije