Svijet

Apel roditeljima da i dalje rade od kuće iako se škole otvaraju

Apel roditeljima da i dalje rade od kuće iako se škole otvaraju
Foto: Ilustracija | Apel roditeljima da i dalje rade od kuće iako se škole otvaraju

SIDNEJ - Najmnogoljudnija australijska država Novi Južni Vels pozvala je danas roditelje da nastave da rade od kuće iako se škole ponovo otvaraju jer je epidemija virusa korona u opadanju.

U Australiji je registrovano nešto više od 7.100 slučajeva zaraze, uključujući 102 smrtna ishoda, što je značajno manje od ostalih razvijenih zemalja.

Sa manje od 20 novih slučajeva u većini dana, australijske države aktivirale su plan ukidanja većine restrikscija u tri faze do jula.

U Novom Južnom Velsu, koji obuhvata Sidnej, djeca su se danas vratila na nastavu.

To znači da mnogi roditelji mogu da se vrate u kancelarije, ali su zvaničnici pozvali sve koji su u mogućnosti da ostanu kod kuće radi izbjegavanja gužvi u javnom prevozu.

"Veoma mi je drago što sistem nije preopterećen. LJudi slušaju, donose odluke na osnovu informacija i željeli bismo da se tako i nastavi", izjavila je premijer Novog Južnog Velsa Gledis Berejiklijan novinarima u Sidneju.

Ponovno otvaranje škola je centralni dio plana o otvaranju australijske ekonomije.

Međunarodne granice vjerovatno će ostati zatvorene mjesecima, a premijer Skot Morison pozvao je građane da putuju unutar svoje zemlje da bi se podržao australijski turizam. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije