Svijet

Australijski premijer najavio vanredno stanje zbog velikih poplava

Australijski premijer najavio vanredno stanje zbog velikih poplava
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft/Arhiva | Australijski premijer najavio vanredno stanje zbog velikih poplava

SIDNEJ - Australijski premijer Skot Morison izjavio je da će na istočnoj obali biti proglašeno vanredno stanje zbog velikih poplava, da bi se olakšalo upućivanje pomoći.

Morison je tokom obilaska grada Lismor u Novom Južnom Velsu obećao dodatnu finansijsku pomoć ljudima i kompanijama iz pogođenih područja, koja su sedmicama izložena kiši i poplavama u ruralnim oblastima i dijelovima Sidneja.

Vanredno stanje, koje je bilo na snazi i tokom velikih požara u prirodi 2019. godine, pomoći će da se skrate procedure i poveća pomoć. Javnost je kritikovala Vladu da je sporo reagovala na poplave u kojima je nastradalo 20 ljudi.

Morison je u saopštenju naveo da su povratne informacije pomogle da se utvrdi gdje su nedostaci i da će slanje pomoći biti ubrzano nakon proglašavanja vanrednog stanja.

Morison trenutno zaostaje u anketama uoči federalnih izbora u maju. On je danas došao u privatnu posjetu poplavljenoj oblasti i kancelariji za vanredne situacije, a sastao se i sa osobom koja je izgubila kuću, prenijeli su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije