Svijet

Autobus se u Londonu zabio u trgovinu, najmanje 19 povrijeđenih

Autobus se u Londonu zabio u trgovinu, najmanje 19 povrijeđenih
Foto: Screenshot/YouTube | Autobus se u Londonu zabio u trgovinu, najmanje 19 povrijeđenih

Nakon što se autobus u istočnom dijelu Londona zabio u trgovinu, 19 osoba je zatražilo ljekarsku pomoć. Povrede je zadobio i vozač kojeg su vatrogasci morali osloboditi iz sjedišta pomoću specijalne opreme.

Portparol londonske hitne pomoći rekao je da je pet osoba prevezeno u bolnicu - dvije odrasle osobe i troje djece, piše Sky News.

Autobus se jutros oko 8.20 na aveniji Selwyn zabio u zgradu u kojoj se nalazi električna trafo-stanica. Na mjesto događaja stigla su vozila hitne pomoći kako bi se što prije pružila prva pomoć povrijeđenima.

Škola Highams Park saopštila je da su neki od njenih učenika bili u autobusu u trenutku nesreće.

Vlasnik lokalnog kafića koji je pomogao pri spasavanju putnika rekao je da je među povrijeđenima bilo nekoliko učenika koji su bili "uplašeni i uplakani".

"Nekolicina djece se nalazila na podu. Pokušavali smo izvući djecu, a ona su bila u panici. Rekao sam vozaču da izađe, ali on je rekao: 'Ne mogu, zapeo sam.' U autobusu su bili i neki od roditelja koji su plakali", rekao je Eric Garip (38).

"Pokušao sam ih smiriti, ali to je bio veliki šok za njih. Otišli smo gore i rekli djeci da izađu, ali jedno je ostalo na stepenicama pa smo ga iznijeli. Svi su bili uplašeni i plakali", dodao je.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije