Svijet

Bajden: Terorista raznio sebe i porodicu

Bajden: Terorista raznio sebe i porodicu
Foto: Tanjug/AP arhiva | Bajden: Terorista raznio sebe i porodicu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden na pres konferenciji povodom smrti lidera Islamske države, Abua Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija, rekao je da je on ubio sebe i porodicu.

"Zahvaljujući hrabrosti naših vojnika, ovog groznog vođa terorista više nema. Uputio sam Ministarstvo obrane da poduzme sve mjere da izbjegnu civilne žrtve. Namjerno smo poslali specijalce i nismo koristili udar dronom kako bi izbjegli civilne žrtve. Ali, terorista je odlučio dići cijeli treći sprat kuće u zrak, uzevši sa sobom više članova vlastite porodice, baš kao što je napravio i njegov prethodnik", rekao je Bajden.

Bajden je dodao da će zauvijek biti zahvalni vojnicima i članovima njihovih porodica obitelji.

"Ova operacija svjedoči o američkom dosegu i posvećenosti da uništimo teroriste gdje god da se nalaze na svijetu. Nastavit ćemo raditi s našim partnerima u Siriji i Iraku te kurdskim pešmergama", istakao je Bajden.

"Ova operacija poslala je snažnu poruku svim teroristima širom svijeta - pratit ćemo vas i naći ćemo vas", rekao je Bajden.

Takođe, novinar influenser je objavio snimak na kom  se jasno čuje pucnjava koja je nastala kad su Amerikanci okružili kuću u kojoj se krio nasljednik Abu Bakr al-Bagdadija. 

 

 

Podsjetimo, Bajden je ranije saopštio da su američke specijalne snage tokom napada u Siriji ubile su lidera Islamske države, Abua Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije