Svijet

Bajden poslije Putina razgovara sa zapadnim saveznicima

Bajden poslije Putina razgovara sa zapadnim saveznicima
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Bajden poslije Putina razgovara sa zapadnim saveznicima

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden razgovaraće o ishodu današnjeg rusko-američkog video samita sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, italijanskim premijerom Mariom Dragim i premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom, saopštila je Bijela kuća.

Lideri Velike Britanije, Italije, SAD, Francuske i Njemačke izrazili su na sastanku u ponedjeljak zabrinutost zbog "sve oštrije ruske retorike" u vezi sa Ukrajinom, pozvali Rusiju da deeskalira tenzije i složili se da je diplomatija posebno u okviru "Normandijskog formata", jedini način da se konflikt u Donbasu riješi primjenom sporazuma iz Minska.

"Na jučerašnjem sastanku, lideri su se složili da ostanu u bliskom kontaktu u vezi sa koordinisanim i sveobuhvatnim pristupom kao odgovor na jačanje ruskih trupa na ukrajinskim granicama", navodi se u saopštenju, koje je prenio TAS S.

Američki i ruski predsjednik, Džozef Bajden i Vladimir Putin, održali su danas video sastanak koji je trajao preko dva sata, tokom kojeg su razgovarali o Ukrajini i drugim sporovima u američko-ruskim odnosima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije