Svijet

Bajden pred razgovor sa Putinom: "Neću prihvatiti ruske crvene linije"

Bajden pred razgovor sa Putinom: "Neću prihvatiti ruske crvene linije"
Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči | Bajden pred razgovor sa Putinom: "Neću prihvatiti ruske crvene linije"

​VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom dugo razgovarati o rusko-ukrajinskoj krizi i da neće prihvatiti ruske "crvene linije".

"Svjesni smo ruskih akcija već duže vrijeme i očekujem da ću dugo razgovarati sa Putinom", rekao je Bajden novinarima dok je odlazio na vikend u Kemp Dejvid, prenio je Rojters.

On je istakao da ne prihvata bilo čije "crvene linije".

"Ono što radim je da sastavljam ono što vjerujem da je najsveobuhvatniji i najsmisleniji skup inicijativa kako bi Putinu bilo veoma, veoma teško da nastavi i uradi ono oko čega su ljudi zabrinuti da će uraditi", rekao je Bajden ne ulazeći u detalje.

Više od 94.000 ruskih vojnika nalazi se u blizini ukrajinskih granica, saopštile su ukrajinske vlasti, pozivajući se na obavještajne izvještaje koji ukazuju na to da Moskva možda planira vojnu ofanzivu velikih razmjera za kraj januara.

Moskva je s druge strane optužila Ukrajinu i SAD za destabilizujuće ponašanje i nagovijestila da se Kijev možda sprema da pokrene sopstvenu ofanzivu na istoku Ukrajine, što ukrajinske vlasti poriču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije