Svijet

Majicama od 200 dolara "Balenciaga" prikuplja sredstva za pomoć Ukrajini

Majicama od 200 dolara "Balenciaga" prikuplja sredstva za pomoć Ukrajini
Foto: Instagram | “Balenciaga” predstavlja majice od 200 dolara za prikupljanje sredstava za Ukrajinu

Nakon što je svoju kolekciju za jesen/zimu 2022. posvetio Ukrajini, kreativni direktor modnog giganta “Balenciaga”, Demna Gvasalia odlučio je da prikupi sredstva za podršku ukrajinskim izbjeglicama.

Balenciaga ovoga puta lansira majicu solidarnosti čija je cijena 200 dolara a 100 odsto neto dobiti će ići isključivo za humanitarne i rekonstrukcijske radove u Ukrajini.

Majica je rezultat saradnje između Balenciage i inicijative "United24", humanitarnog projekta koji nadgleda ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i koji se fokusira na renoviranje vitalnih objekata kao što su putevi, mostovi, bolnice i škole, što je ključno za povratak Ukrajinaca u njihove domove.

Ovaj novi odjevni predmet koji je dizajnirao “Balenciaga” predstavljen je kao majica dugih rukava sa zatvorenim okruglim izrezom, izrađena u karakterističnoj “Balenciaga” crnoj boji, jednostrukog, uniseks kroja i napravljena od 100 odsto recikliranog pamuka. Na prednjoj strani je zastava Ukrajine, na rukavima nacionalni amblem, a na poleđini slova “Balenciaga”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije