Svijet

Bankari u SAD: Ne jedem, ne kupam se, ne spavam

Bankari u SAD: Ne jedem, ne kupam se, ne spavam
Foto: Pixabay | Bankari u SAD: Ne jedem, ne kupam se, ne spavam

Nedostatak sna, više od 100 časova rada nedjeljno, tretman od strane starijih bankara, mentalni i fizički stres...

To su neke od zamjerki mladih bankara na uslove rada u velikoj američkoj investicionoj banci "Goldman Saks".

Društvenim mrežama kruže rezultati internog istraživanja u američkoj investicionoj banci "Goldman Saks", koje je sprovedeno među mladim analitičarima kompanije.

Mladi bankari, koji posao obavljaju manje od godinu dana, tvrde da se suočavaju s "nehumanim" uslovima rada, prenosi Gardijan.

Žale se na radne nedjelje od 100 časova i "zlostavljanje" od strane kolega, što je, kažu, ozbiljno uticalo na njihovo mentalno zdravlje.

U istraživanju su rekli da su u prosjeku radili 95 sati nedjeljno, sredinom februara i 105, i mole da im se radno vrijeme smanji na 80 časova u nedjelji.

Istakli su da spavaju samo pet sati noću, prenosi RTS, nakon što oko tri sata ujutro odu u krevet.

"Kao u seriji Industrija"

Prezentacija istraživanja na 11 stranica sadrži i citate u kojima mladi bankari opisuju kancelarijsko okruženje koje podsjeća na scene iz nedavne serije HBO-a "Industrija", koja prikazuje živote osoblja u londonskoj filijali američke banke.

"U jednom trenutku nisam jeo, tuširao se ili se bavio bilo čim drugim osim što sam radio od jutra do iza ponoći", naveo je jedan analitičar.

"Nedostatak sna, tretman od strane starijih bankara, mentalni i fizički stres... Prošao sam hraniteljstvo i ovo je sigurno gore", rekao je drugi anonimni saradnik u istraživanju.

Gardijan navodi da se iz sadržaja istraživanja vidi da se najmanje jedan sektor "Goldman Saksa" i dalje bori sa previše časova rada i stresom na poslu, što je postalo jasno kada se 2015. godine ubio 22-godišnji analitičar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije