Svijet

Pratite nas na Google news

Bečka škola djeci preporučuje da puše kako se ne bi ugojili

Bečka škola djeci preporučuje da puše kako se ne bi ugojili
Foto: Pixabay | Bečka škola djeci preporučuje da puše kako se ne bi ugojili
N.N.

BEČ - Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše. To je savjet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

U izvještaju specijalne komisije koja istražuje zloupotrebe na Akademiji, navodi se da su mladi plesači podvrgnuti surovim metodama obuke i loše kontrolisanim velikim naporima. Uz to su i ponižavani tako što profesori, kad su im se obraćali, nisu koristili njihovo ime i prezime, već ime i broj odjeće.

Prema riječima predsjednice komisije Suzane Rejdel Krauskopf, mladi plesači su podvrgnuti surovim metodama obuke, natjerani da rade mnogo više nego što je dozvoljeno i niko ne kontroliše koliki napor djeca mogu da izdrže. Ona je izjavila da direktor Bečke opere Dominik Majer ne obavlja uspješno svoje obaveze.

Rukovodstvo Opere izjavljuje da je već smanjen broj nastupa učenika i obećava da će detaljnije proučiti izvještaj prije nego što da potpuniji odgovor.

Austrijski list "Falter" je već pisao da se učenici redovno susreću sa zlostavljanjem i ponižavanjem, a da se djevojčice dovode do anoreksije i bulimije. Pored toga, jedan od učenika je govorio i o seksualnim uznemiravanjima od strane predavača, prenosi Sputnik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije