Svijet

Pratite nas na Google news

Belgija se neće vratiti na striktne mjere i ako bude drugog talasa

Belgija se neće vratiti na striktne mjere i ako bude drugog talasa
Foto: Arhiva | I ako bude drugog talasa nema povratka na striktne mjere u Belgiji
Srna

BRISEL - Belgija se neće vratiti na striktne mjere uvedene prije skoro dva mjeseca povodom epidemije virusa korona čak i ako bude drugog talasa zaraze, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Piter De Krem.

U ovoj državi od 11,5 miliona stanovnika od sredine marta bila je uvedena opšta blokada, a radile su samo radnje za prodaju hrane i apoteke. Ostale aktivnosti postepeno su nastavljene u maju, uključujući otvaranje ostalih radnji.

"Prva blokada regulisala je situaciju koju smo okončali. To su bile vanredne okolnosti, ali mi nikada nismo imali uslove kakve su imali Italijani ili Španci", rekao je De Krem.

On je izjavio da je striktna blokada bila uvedena da bolnice u Belgiji ne bi morale da odbijaju pružanje pomoći pacijentima.

"Ukoliko bude drugog talasa, mislim da ćemo se naći u drugačijoj situaciji, prvenstveno kada je riječ o testiranju i praćenju. Mislim da možemo odbaciti povratak na stroge mjere", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Belgija je bila među najteže pogođenim zemljama u Evropi sa 57.092 slučaja kovida-19 i 9.280 smrtnih ishoda.

Broj novih infekcija, prijema u bolnice i smrtnih slučajeva bio je na vrhuncu početkom aprila, a od tada je u opadanju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije