Svijet

Pratite nas na Google news

Bezosov telefon hakovan zbog fajla saudijskog princa?

Bezosov telefon hakovan zbog fajla saudijskog princa?
Foto: N.N. | Bezosov telefon hakovan zbog fajla saudijskog princa?
Tanjug

DUBAI - Telefon milijardera Džefa Bezosa, osnivača Amazona i vlasnika "Vašington posta", bio je hakovan nakon što je primio fajl poslat sa naloga saudijskog prestolonasljednika Mohameda bin Salmana, pretpostavljaju eksperti Ujedinjenih nacija.

Stručnjaci su pozvali na pokretanje hitne istrage u SAD-u o informacijama koje su dobili, a sugerišu da je Bezosov telefon bio hakovan nakon što je primio MP4 video fajl poslat sa "WhatsApp" naloga saudijskog princa, prenio je AP.

Bezos je istupio u javnost o incidentu nakon što mu je navodno prijetio tabloid "Nešenal inkvajarer" da će objaviti selfije "ispod pojasa" i druge privatne poruke koje je razmjenjivao sa ženom sa kojom je bio u vezi dok je istovremeno bio u braku.

U forenzičkom izvještaju koji je naručio Bezos i podijelio sa ekspertima UN procjenjuje se sa velikom izvjesnošću da je njegov telefon hakovan 1. maja 2018. godine, putem video fajla MP4.

Oktobra iste godine saudijski agenti ubili su u saudisjskom konzulatu u Turskoj kritičara Saudijske Arabije i kolumnistu "Vašington posta" Džamala Kašogija.

"Vašington post" je pisao veoma kritično o saudijskoj vladi nakon ubistva.

"Informacije koje smo dobili sugerišu moguću umiješanost prestolonasljednika u nadzor Bezosa, u nastojanju da utiče, ako ne i da ućutka, izvještavanje "Vašington posta" o Saudijskoj Arabiji'', rekli su nezavisni stručnjaci UN.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije