Svijet

Pratite nas na Google news

Bijela kuća traži prekid istrage

Bijela kuća traži prekid istrage
Foto: Tanjug | Bijela kuća traži prekid istrage
Tanjug

VAŠINGTON - Bijela kuća saopštila je da neće učestvovati u daljim saslušanjima u vezi sa impičmentom u Kongresu.

Bijela kuća je u pismu predsjedavajućem Odbora za pravosuđe apelovala na demokrate da odmah prekinu sa istragom.

Zvaničnici Bijele kuće rekli su američkim medijima da administracija ne vidi razlog da i dalje učestvuje u "nekorektnom" procesu.

Američki predsjednik Donald Tramp se tereti da je vršio pritisak na Ukrajinu radi političke dobiti.

Rok za administraaciju da odluči da li će poslati pravnog zastupnika ili svjedoke pred Komisiju istekao je juče, podsjeća BBC.

U pismu savjetnik Bijele kuće Pat Kipolone uputio predsjedavajućem Komisije Džeriju Nadleru navodi se da je proces impičmenta "šarada" koja se provodi bez ijednog dokaza.

"Vaša istraga je potpuno neosnovana i do sada je prekršila osnovne principe sudskog procesa i korektnosti", navodi se u pismu i podsjeća da je Tramp pozvao da se cijelo pitanje uskoro prebaci u Senat, ako se postupak nastavi.

Trampovi republikanci imaju većinu u Senatu, dok su demokrate jače u Predstavničkom domu i Komisiji za pravosuđe. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije