Svijet

Bild: Ðoković i Hamilton su kukavice

Bild: Ðoković i Hamilton su kukavice
Foto: N.N. | Bild: Ðoković i Hamilton su kukavice

U istom danu njemački dnevnik "Bild" objavio je dva komentara u kojima se bavi Novakom Ðokovićem - jedan u kom se kritikuje obrazloženje suda u Australiji, a drugi ponašanje prvog tenisera svijeta.

Dok komentator Marsel Saha smatra da je skandalozno obrazloženje odluke australijskog suda o protjerivanju Ðokovića, njegov kolega Helmut Ul Dojkovića je nazvao kukavicom.

Ul je stavio u istu ravan Ðokovića i vozača Formule 1 Luisa Hamiltona navodeći da bi obojica vrhunskih sportista imali dosta toga da kažu, ali da ćute.

Naveo je da Ðoković, koji inspiriše stotine miliona ljudi širom svijeta, trebalo da se oglasi poslije dešavanja u Melburnu, odnosno u slučaju Hamiltona u vezi posljednje trke u Abu Dabiju.

"Drhitimo i patimo za njima, radujemo se s njima. Oni pokreću naše emocije, postali su dio naših života. Najbolji teniser i najbolji vozač svijeta. Nestali su, a imaju toliko toga da kažu. Oni ćute", tvrdi Ul.

On smatra da bi, pošto se osjećaju nepravedno tretiranim, trebalo da se oglase.

"Obojica su na nekom oblaku i vjeruju da lebde iznad svega. Međutim, zaboravili su da pogledaju dolje, na svoje navijače. Na one koji plaćaju njihove rekete, njihovu modu, njihove sponzore. Zar njihovi fanovi nemaju pravo da čuju nekoliko riječi objašnjenja i zašto njihovi idoli ne stoje na vrhu podesta i kasiraju milione", upitao je Ul.

On je konstatovao da je njihovo povlačenje dipomatija, koje on smatra kukavičlukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije