Svijet

Bili u bjekstvu 20 godina: Objavljivali na Instagramu, organizovali žurke

Bili u bjekstvu 20 godina: Objavljivali na Instagramu, organizovali žurke
Foto: Facebook | Bili u bjekstvu 20 godina: Objavljivali na Instagramu, organizovali žurke

Bračni par iz Brazila, koji je bio u bjekstvu 20 godina pošto su osuđeni za kidnapovanje, pronađeni su u luksuznom odmaralištu i to samo 100 kilometara od mjesta gdje su prvobitno počinili zločin, javljaju svjetski mediji.

Leandro Silva Troše i Širli da Silva Figerido uspijevali su još od 2001. godine da eskiviraju vlastima, pošto su tada osuđeni za kidnapovanje žene u Brazilu i tražili su novac da bi je pustili na slobodu. Leandro je zbog tog zločina osuđen na 14 godina zatvora, a Širli na devet.

Kako navodi portal "News.com.au", muž i žena bili su 20 godina u bjekstvu od vlasti, ali su dolijali konačno 19. februara, kada su uhapšeni na njihovom imanju na idiličnoj lokaciji kraj okeana. Prema pisanju lokalnih medija, oni su iznajmljivali dvije luksuzne kuće na plaži Garsez, sjeveroistično od prijestonice Brazilije, prenosi Yahoo News.

Ono što je nevjerovatno jeste da se i nisu nešto posebno krili od vlasti, kuće su iznajmljivali poznatim ličnostima, a tamo su organizovani nastupi slavnih muzičara, javljaju tamošnji mediji. Njihove nekretnine "Paraiso Perdido" i "Pousada Aconchego das Aguas" imale su naloge na Instagramu sa blizu 90.000 pratilaca, a par se često pojavljivao na fotografijama tih odmarališta.

Prema pisanju medija, vlasti nisu imale pojma da se par krije sve vrijeme tamo. Njihov advokat Abdon Abade kazao je da se oni nisu skrivali od hapšenja, već da ih policija nije tražila do sada.

"Oni imaju Instagram, organizuju događaje u hotelu i reklamiraju ih. Oni su javne ličnosti i bili su tamo dugo vremena", kazao je branilac bračnog para.

Leandro i Širli su zajedno sa tri saučesnika osuđeni 2001. godine za kidnapovanje žene u Salvadoru, i tražili su otkup od 8.000 dolara.

Oni su prebačeni u zatvor u Salvadoru, gdje će odslužiti kazne, prenio je Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije