Svijet

Bivši Trampov advokat: Neće se kandidovati, samo uzima novac od ljudi

Bivši Trampov advokat: Neće se kandidovati, samo uzima novac od ljudi
Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči, File | Bivši Trampov advokat: Neće se kandidovati, samo uzima novac od ljudi

Mišel Koen, bivši advokat Donalda Trampa, kazao je da se bivši predsjednik SAD neće ponovo kandidovati za predsjednika 2024. godine.

Koen je gostujući na televiziji NBC kazao da Tramp samo mami američki narod i svoje pristalice da mu šalju novac.

"Tramp izjavljuje 'Razmišljam o tome.' To je samo podmetanje. Zaista je nevjerovatno da ljudi ne vide šta radi", kaže Koen.

"Ovo bi trebao postati dokumentarac i trebao bi se nazvati najvećim zlom u istoriji SAD", rekao je i dodao da bi Trampova "velika laž" mogla zakomplikovati predsjedničku kampanju.

Tramp je 2020. izgubio na izborima, a svojim saveznicima je bez ikakvih dokaza tvrdio da je široko rasprostranjena prevara pomogla Džozefu Bajdenu da pobijedi.

"Ne može dvaput tvrditi da je bio pokraden"

Koen tvrdi da će Trampu, ako se zaista kandiduje i opet izgubi, biti teže ustrajati na tvrdnji da je bilo prevare. Ne može dvaput tvrditi da je pokraden, dodao je Koen.

Bivši Trampov advokat kaže da će Tramp nastaviti sa sugestijama i to do posljednje sekunde, ali da se kandidatura neće dogoditi.

Koen, koji je nekad bio dio užeg kruga bivšeg predsjednika, osuđen je na tri godine zatvora u decembru 2018. godine nakon što je priznao krivicu za finansijski kriminal i lagao Kongresu o projektu s nekretninama u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije