Svijet

Pratite nas na Google news

Bivši premijer Slovačke optužen za rasizam

Bivši premijer Slovačke optužen za rasizam
Foto: N.N. | Bivši premijer Slovačke optužen za rasizam
Srna

BRATISLAVA - Bivši premijer Slovačke Robert Fico optužen je za rasizam zbog komentara o ugroženoj romskoj populaciji, saopšteno je iz slovačke policije.

Istražioci tvrde da se Fico javno saglasio sa izjavama protiv Roma koje je dao poslanik ekstremne desnice.

Poslanik Milan Mazurek, koji je član Narodne stranke "Naša Slovačka", izjavio je 2016. godine da "Romi nikada nisu učinili ništa za naciju".

Mazurek je za rasizam osuđen ranije ove godine i prvi je poslanik u Slovačkoj koji je izgubio mjesto u parlamentu nakon krivične presude.

Fico je kasnije prokomentarisao da bi se skoro cijela nacija saglasila sa Mazurekovim riječima.

Iz policije je saopšteno da bi Fico, ukoliko dođe do suđenja i bude proglašen krivim, mogao biti osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, javio je AP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije