Svijet

Blamaža u Libiji: Gadafi Pacolija natjerao da pleše pa ga nazvao pudlicom

Blamaža u Libiji: Gadafi Pacolija natjerao da pleše pa ga nazvao pudlicom
Blamaža u Libiji: Gadafi Pacolija natjerao da pleše pa ga nazvao pudlicom

LONDON - O tome kolika je popularnost Moamera el Gadafija na Balkanu, te kako balkanski mediji prate cijelu situaciju u Libiji, osvrnuo se i ugledni list Ekonomist.

Naime, kako navodi Ekonomist, poznato je da su bivša Jugoslavija i Libija imale izuzetno dobre odnose, a Gadafi je posebno cijenio Tita. I dok je kasnije bio u dobrim odnosima sa Stipom Mesićem, Harisom Silajdžićem, Borisom Tadićem, Ekonomist navodi i jedan veoma neobičan susret Gadafija i nedavno izabrang kosovskog predsjednika Bedžeta Pacolija.

Naime, prošle godine Pacoli je bio u posjeti Libiji sa ciljem da Gadafija ubijedi da odustane od prosrpskog stanovištva i prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Tokom posjete Pacoliju i saradnicima je rečeno da će ih Gadafi primiti u pustinji, gdje je postavljen njegov šator.

Međutim, po njihovom dolasku, desilo se nešto neobično, nezabilježeno u savremenoj diplomatiji. Naime, Gadafi je tada Pacoliju i saradnicima rekao da počnu da pjevaju i plešu. To je trajalo jedno vrijeme i već im je ponestajalo pjesama. Na kraju im se pukovnik Gadafi smilovao i rekao da mogu prestati, ali im je i dodao da nikada neće priznati Kosovo sve dok su njegovi lideri američke pudlice, koje plešu i zabavljuju druge svjetske lidere, poput marioneta. Osramoćeni kosovski zvaničnici pognute glave su napustili Libiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije