Svijet

Pratite nas na Google news

"Bliži se sukob sa Sjevernom Korejom, skloniti ljude iz Južne Koreje"

"Bliži se sukob sa Sjevernom Korejom, skloniti ljude iz Južne Koreje"
Foto: Arhivska fotografija | "Bliži se sukob sa Sjevernom Korejom, skloniti ljude iz Južne Koreje"
Tanjug

VAŠINGTON - Američki republikanski senator Lindzi Grejam je pozvao Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Južne Koreje.

On je upozorio da se bliži sukob sa Sjevernom Korejom.

"Ludo je poslati supruge i djecu u Južnu Koreju obzirom na provokacije Sjeverne Koreje. Tako da želim da oni (Pentagon) prestanu sa slanjem i mislim da je sada vreme za početak sklanjanja porodica američkih vojnih lica iz Južne Koreje", rekao je Grejam koji je član Komiteta Senata oružanih snaga SAD za Si-Bi-Es, prenosi Rojters.

Nakon što je Sjeverna Koreja u srijedu ispalila najnoviju interkontinentalnu balističku raketu dalekog dometa u čijem dometu je, prema navodima zvaničnog Seula i Vašington, Grejam je istakao da je ovaj događaj dokaz da se bliži vojni sukob.

"Približavamo se vojnom sukobu zato što Sjeverna Koreja ide ka tehnologiji interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružjem na vrhu koja ne samo da može da dosegne do Amerike, već i da isporuči to oružje. Ponestaje nam vremena", rekao je Grejam.

Kako podsjeća agencija, administracija američkog predsjednika Donalda Trampa u više navrata je saopštila da su sve opcije na stolu kada je riječ o rješenju pitanja balističkog i nuklearnog oružanog programa kao i vojnog programa Sjeverne Koreje, ali da i dalje preferira diplomatski put.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije