Svijet

Blumberg: Tramp će "pojesti" rivale

Blumberg: Tramp će "pojesti" rivale
Foto: Tanjug/AP | Blumberg: Tramp će "pojesti" rivale

LOS ANÐELES - Predsjednički kandidat Demokratske stranke Majkl Blumberg izjavio je danas da će američki predsjednik Donald Tramp lako pobijediti bilo kog rivala iz demokratske Bijele kuće na izborima sljedeće godine, otvoreno izjavljujući: "Donald Tramp će ih 'pojesti'".

Blumberg (77), medijski moćnik, milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka, prošlog mjeseca se uključio u predizbornu trku, prenio je Reuters.

On je privatno omalovažavao svoje demokratske predsjedničke rivale, ali ovo je bio prvi put da je bio toliko kritičan prema njima u javnosti.

U intervjuu za CBS "Ovo jutro", Blumberg je rekao: "Gledao sam kako naša nacionalna vlada postaje sve gora, kako se ponaša u inostranstvu i u zemlji, na čelu s našim predsjednikom" i dodao da je rekao 2016. da je Tramp pogrešna osoba za posao predsjednika, da nema temperament, etiku i intelekt za taj posao.

Blumberg je naveo da nije želio još četiri godine toga, ali da je pomislio, kada je pogledao druge kandidate, Donald Tramp će ih pojesti.

Blumberg i još 14 drugih demokrata se takmiče da postanu kandidati demokrata koji će odmjeriti snage s republikanskim predsjednikom Trampom na izborima u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije