Svijet

Borelj: Još nema spremnosti za novi sastanak na visokom nivou Beograda i Prištine

Borelj: Još nema spremnosti za novi sastanak na visokom nivou Beograda i Prištine
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Borelj: Još nema spremnosti za novi sastanak na visokom nivou Beograda i Prištine
Tanjug

​BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj izjavio je danas poslije sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu da trenutno ne postoji spremnost za novi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

On je odgovarajući na pitanje novinara da li će se organizovati još jedan sastanak na visokom nivou do kraja godine, rekao da se takvi sastanci i dijalog uvek organizuju u odgovarajuće vreme, a da novi sastanak još uvek nije najavljen.

"Jasno smo posle dva sastanka rekli da će preduslov za novi sastanak biti spremnost dve strane da se saglase oko konkretnog rezultata", naveo je. "Bilo bi potpuno beskorisno sazivati sastanak ako nema tih uslova i da se sastanemo ni zbog čega. U ovom trenutku nema te spremnosti", rekao je Borelj odgovarajući na pitanje novinara da li će se organizovati još jedan sastanak na visokom nivou do kraja godine.

Ali, kako je dodao, godina još nije gotova i Brisel radi sve kako bi se pokušalo da se organizuje sastanak "iako ne možemo da budemo sigurni da će biti nekog ishoda i ne možemo da prisilimo strane da pokažu spremnost da se konstruktivno angažuju".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije