Svijet

Borelj: Pripremamo kompletan set sankcija Rusiji

Borelj: Pripremamo kompletan set sankcija Rusiji
Foto: Tanjug/AP arhiva | Borelj: Pripremamo kompletan set sankcija Rusiji

BRISEL - Evropska unija priprema kompletan set sankcija Rusiji, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj.

On je novinarima po dolasku na samit lidera EU u Briselu rekao da će se tokom današnjeg sastanka razgovarati o uvođenju sankcija Moskvi.

"Ne mogu da kažem /koje će konkretno biti sankcije/. Razgovaraćemo o tome prije postizanja dogovora, ali spremamo kompletan set sankcija", istakao je Borelj.

Borelj je potvrdno odgovorio na pitanje da li će članice EU ovaj put moći da postignu konsenzus u vezi sa sankcijama Rusiji, javio je TASS.

Kijev i Zapad su nedavno izrazili zabrinutost zbog onoga što su nazvali pripremama Moskve da izvrši invaziju na Ukrajinu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocijenio je da su takve izjave "prazna i neosnovana eskalacija tenzija" i naglasio da Rusija nije prijetnja bilo kome.

Peskov je istakao da ne isključuje moguće provokacije kako bi se opravdale tvrdnje Kijeva i Zapada, upozorivši da će svaki pokušaj rješavanja sukoba u Ukrajini silom nositi ekstremno ozbiljne posljedice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije