Svijet

Britanka priznala da je ubila komšinicu i dijelove tijela stavila u kofere

Britanka priznala da je ubila komšinicu i dijelove tijela stavila u kofere
Foto: Ilustracija/Arhiva | Britanka priznala da je ubila komšinicu i dijelove tijela stavila u kofere
N.N.

Britanka Garika Konita Gordon priznala je ubistvo Finiks Nets (28), čiji su ostaci pronađeni u dva kofera u šumi Glosterširu u Engleskoj prošlog proljeća.

Gordon, takođe stara 28 godina, izjasnila se krivom za ubistvo Netsove koje se dogodilo između 14. aprila i 12. maja 2020. Vjeruje se da su žene živjele u susjednim sobama u hostelu za žene u Birmingemu, piše Gardijan.

Gordonovoj je sljedeće nedjelje trebalo da se sudi za ubistvo Netsove, ali se pojavila pred sudom u Bristolu putem video veze iz ženskog zatvora u Glosterširu da prizna optužbu.

Na sudu nisu navedeni detalji motiva za ubistvo ili okolnosti, a Gordonova, koja je govorila samo da bi potvrdila svoj identitet i izjavila da je kriva, biće osuđena sljedećeg meseca. Sudija joj je odredio pritvor.

Policija je pronašla ostatke Netsove u blizini kamenoloma u u šumi Din 12. maja prošle godine. Policajci su koristili DNK analizu kako bi pomogli da se identifikuje tijelo.

Navodi se da je Netsova porijeklom iz Sarija, da je bila perspektivna studentkinja, ali da je zapala u neprilike i nekoliko mjeseci živela u hostelu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije