Svijet

British Airways obustavio sve letove za Kinu

British Airways obustavio sve letove za Kinu
Foto: N.N. | British Airways obustavio sve letove za Kinu

LONDON, JEKATERINBURG - Avio-kompanija British Airways obustavila je sve direktne letove do i sa kontinentalne Kine zbog straha od širenja koronavirusa.

Potez slijedi nakon upozorenja Velike Britanije građanima da izbegavaju sva putovanja u Kinu koja nisu neophodna.

"Izvinjavamo se kupcima zbog neprijatnosti, ali sigurnost naših korisnika i osoblja uvek je naš prioritet", izjavili su iz kompanije u izjavi e-poštom u srijedu.

Turska u maju počinje izgradnju fabrike u kojoj će praviti svoj prvi automobil

Od posljedica novog koronavirusa u Kini, prema posljednjim informacijama, do sada su umrle 132 osobe, a oboljelo je više od 6.056 ljudi.

Britanci nisu jedini. I ruska avio-kompanija Ural erlajns, koja ima letove za Minen, Pariz i Rim, saopštila je danas da suspenduje svoje letove prema Evropi zbog širenja novog koronavirusa iz Kine.

"Zbog epidemije u Kini i mjera koje su uvele kineske vlasti i ruske turističke agencije za kineske i ruske turiste, Ural erlajns je primoran da otkaže seriju letova do kraja zime", navela je avio-kompanija, prenosi agencija TASS.

Ural erlajns, sa sedištem u Jekaterinburgu u Uralu, obično prevozi kineske turiste prema Evropi. U Rusiji nije registrovan nijedan slučaj novog virusa. Rusija i Kina dijele kopnenu granicu dugu 4.250 kilometara.

Ruske vlasti su na dalekom istoku zatvorile nekoliko graničnih prelaza sa Kinom i pojačana je kontrola na regionalnim aerodromima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije