Svijet

Čečeni planirali haos za katolički Božić u Beču?

Čečeni planirali haos za katolički Božić u Beču?
Foto: N.N. | Čečeni planirali haos za katolički Božić u Beču?

Austrijska policija sprečila je teroristički napad u Beču koji je navodno trebalo da bude izveden oko katoličkog Božića, 25. decembra, prenose mediji.

Prije par dana uhapšena su dvojica Čečena koji su, prema jednom izvoru iz policije, planirali teroristički napad.

O cijelom slučaju, koji je dospio u medije, istražni organi i pravosuđe ćute, i samo ukazuju da iz kriminalističkih razloga ne mogu iznositi detalje u javnost.

Advokat uhapšenih Volfgang Blašić prenio je da se njegovim štićenicima prebacuje da su planirali bombaški napad ili neku drugi terorističku akciju. On ističe da njegov klijent negira sve optužbe, i dodaje da nije imao uvid u dokumentaciju, jer se radi o slučaju sa oznakom povjerljivosti.

Bečki dnevnik "Esterajh" tvrdi da se radi o dvojici sportista koji su se bavila borilačkim vještinama.

Jedan od njih je Ahmed A. (25), koji do sada nije bio poznat policiji, ali zato jeste lokalnoj borilačkoj sceni. Sa njim je uhapšen i Alik B. (31), s kojim je navodno planirao teroristički napad na Božić i u novogodišnjoj noći, odnosno konkretno između 24. i 31. decembra.

U predbožićnom periodu, ali i pred Novu godinu, Beč je omiljena destinacija mnogim turistima, koji obilaze božićne pijace, kao i "Novogodišnju trasu" u centru grada gdje na stotine hiljade ljudi dočekuju Novu godinu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije