Svijet

Pratite nas na Google news

Četiri osobe poginule u neredima zbog objave na "fejsbuku"

Četiri osobe poginule u neredima zbog objave na "fejsbuku"
Foto: newagebd.net | Četiri osobe poginule u neredima zbog objave na "fejsbuku"
Srna

DAKA - Najmanje četiri osobe su poginule, a desetine su povrijeđene kada je policija otvorila vatru na jugu Bangladeša kako bi rastjerala više stotina muslimana koji su protestovali zbog objave na društvenim mrežama u kojoj se navodno vrijeđa muslimanski prorok Muhamed, saopštila je policija.

"Nasilje je izbilo u mjestu Borhanudin, u južnoj oblasti Bola, kada su demonstranti zahtijevali da se jedan Hindus kazni zbog navodnog komentara na `fejsbuku`", saopštio je šef lokalne policije Sarkar Mohamad Kaisar.

On kaže da su demonstranti napali policiju, koja je odgovorila na provokacije i da među povrijeđenim ima policajaca.

Mediji u Bangladešu javljaju da je povrijeđeno oko 100 ljudi.

Muškarac koga sumnjiče da je napisao komentar rekao je da je njegov nalog na "fejsbuku" hakovan.

Iz policije navode da su priveli tri osobe zbog hakovanja naloga.

Lokalne vlasti organizovale su danas sastanak kako bi se ublažile tenzije koje traju od petka, 18. oktobra kada se pojavila sporna objava na "fejsbuku" koja je izazvala pažnju u toj oblati.

Tenzije su veoma česte u lokalnim zajednicama u većinski muslimanskom Bangladešu gdje manjinske grupe kažu da su žrtve diskriminacije.

I pored zahtjeva islamističkih grupa vlasti u Bangladešu ne žele da uvedu stroge islamske zakone, navodi AP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije