Svijet

Dio gostiju može da napusti izolovani hotel

Dio gostiju može da napusti izolovani hotel
Foto: N.N. | Dio gostiju može da napusti izolovani hotel

TENERIFE - Oko 130 gostiju dobili su danas dozvolu da napuste hotel na Tenerifima koji je u izolaciji nakon što je u njemu otkriven virus korona, a u objektu će ostati još oko 600 zabrinutih turista.

Gosti su već tri dana u izolaciji, a u emitovanom video snimku iz hotela prikazano je kako se neki od njih sunčaju, dok se drugi poslužuju u bifeu. Neki, ali ne svi, nosili su maske i skidali ih samo dok jedu.

Lara Penington iz Mančestera, koja je odsjela u hotelu sa svojom djecom i starijom rodbinom, rekla je da se ignorišu osnovne mjere zaštite, poput nošenja maski i redovnog pranja ruku.

"Ima mnogo ljudi koji ne poštuju protokol i zato prostor izvan naših soba nije nimalo bezbjedan za nas. Ne namjeravamo da napuštamo svoje sobe", rekla je ona.

Portparol regionalne administracije na Tenerifima rekao je da niko od preostalih gostiju nema nikakve simptome i da bi mogli da dobiju dozvolu za odlazak prije isteka perioda izolacije od 14 dana.

Uprava hotela, koja je saopštila da sarađuje sa vlastima, nije odgovorila na pitanja za komentar, uključujući o tome ko će na kraju platiti prisilni produženi odmor ovih ljudi.

Sve četiri zaražene osobe u hotelu su Italijani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije