Svijet

Pratite nas na Google news

Dječak poginuo kad je pao sa litice u Alpima

Dječak poginuo kad je pao sa litice u Alpima
Foto: N.N. | Dječak poginuo kad je pao sa litice u Alpima
Tanjug

PARIZ - Trinaestogodišnji dječak preminuo je danas pošto je pao sa litice u Francuskim Alpima dok je njegov 10-godišnji brat preživio pad, saopštile su francuske vlasti danas.

Rano jutros nakon noćašnje potrage oko 30 policajaca i članova gorske službe spašavanja pronašli su djecu na dnu litice visoke 150 metara u jednoj šumi u skijalištu Avorija nedaleko od švajcarske granice.

Lokalni mediji navode da je otac pozvao policiju u subotu poslije podne nakon što se djeca nisu vratila sa skijanja

Mlađi brat je prevežen u obližnju bolnicu i zdravstveno stanje nije mu ugroženo, prenosi AP

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije