Svijet

Djevojčica silovana na tlu američke ambasade u Nju Delhiju

Djevojčica silovana na tlu američke ambasade u Nju Delhiju
Foto: Ilustracija | Djevojčica silovana na tlu američke ambasade u Nju Delhiju

NJU DELHI - Indijac (25) je uhapšen zbog silovanja petogodišnje djevojčice koje se dogodilo u kompleksu američke ambasade u Nju Delhiju.

Slučaj su policiji prijavili roditelji djevojčice, a muškarac je uhapšen u nedjelju, rečeno je iz policije za agenciju PTI.

Djevojčica koja je napadnuta u subotu ujutru nalazi se u stabilnom stanju, a ljekari su potvrdili da je silovana, prenosi BBC.

Porodice djevojčice, ali i napadača se dobro poznaju i obje žive u kompleksu ambasade gdje im rade očevi kao pripadnici lokalnog osoblja.

Optuženi je po zanimanju vozač, nije zaposlen u ambasadi SAD.

Američka ambasada smještena je u maloj diplomatskoj enklavi Čanakjapuri u centru Delhija, gdje se nalazi još nekoliko ambasada i drugih institucija.

Misija je dobro obezbijeđena i prostire se na više od 11 hektara i zapošljava lokalno osoblje.

Istražitelji su za "Hindustan tajms" rekli da je napadač "namamio" djevojčicu u svoju kuću kad ju je vidio da se igra napolju. Njegovi roditelji bili su odsutni u trenutku napada.

Kad se vratila kući djevojčica je ispričala šta se dogodilo majci koja ju je odmah odvela u bolnicu gdje su doktori potvrdili da je silovana, navela je policija.

Policija je saopštila da je muškarac pod istragom prema strogom zakonu o zaštiti djece u Indiji.

Vlada je 2018. uvela smrtnu kaznu za silovanje djece, a nakon slučaja silovanja i ubistva osmogodišnjeg djeteta i silovanja djevojčice (16).

Prema poslednjim podacima o kriminalu u Indiji, svaka četvrta žrtva silovanja je dijete, a u 94 odsto slučajeva žrtve su poznavale silovatelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije