Svijet

Državljanin BiH nožem napao suprugu, oslobođen jer se ne sjeća napada

Državljanin BiH nožem napao suprugu, oslobođen jer se ne sjeća napada
Foto: Pixabay | Državljanin BiH nožem napao suprugu, oslobođen jer se ne sjeća napada

BERN - Državljanin BiH (38) oslobođen je krivice nakon napada na suprugu, te još jednu slučajnu prolaznicu, jer je bio pod uticajem kanabisa, zbog čega se ničeg ne sjeća. Sud je naložio da mora na ambulantno liječenje ovisnosti.

Naime, sve se desilo u švajcarskom okrugu Vaseramt, februara, 2021. godine kada je državljanin BiH vratio s posla. Kako prenose mediji, on je provodio mirno veče sa suprugom, a onda je uzeo dva džointa. Nakon toga, po sopstvenom priznanju, izgubio je kontrolu nad sobom te se skoro i ne sjeća šta se, zapravo, desilo te večeri.

Mediji prenose da je samo odjednom zgrabio kuhinjski nož izbo suprugu, ali je ona uspjela da pobjegne iz stana. Ispred stana naišla je prolaznica, koja je pokušala da joj pomogne, a napadač je nožem ranio i nju.

Njegov advokat je tokom suđenja rekao da nakon dva džointa, on jednostavno više nije bio pri sebi, te nije djelovao sa predumišljajem, niti je postojao motiv za napad. Navodno su živjeli u dobrom braku i zajednički vodili posao. Tokom suđenja vještak je iznio svoje mišljenje da upotreba kanabisa može izazvati takvu naglu promjenu ponašanja.

Pored toga što je naloženo da mora na liječenje, u zaključku sudske odluke stoji i da nije bilo moguće utvrditi namjeru da ubije ženu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije