Svijet

Pratite nas na Google news

Dvije djevojke poginule u požaru u Kaliforniji

Dvije djevojke poginule u požaru u Kaliforniji
Foto: Ilustracija | Dvije djevojke poginule u požaru u Kaliforniji
Fena

KALIFORNIJA - Najmanje dvije osobe izgubile su život u Kaliforniji, nakon što su smrtonosni požari opustošili gradove na granici između SAD i Meksika.

U požarima koji bjesne tim dijelom poginule su dvije djevojke od 15 i 19 godina, potvrdio je CNN-u direktor Civilne zaštite u Meksiku za regiju Kalifornije Antonio Roskuilas.

Na desetine požara izbilo je u tom području, a vjetrovi i suša doprinijeli su njihovom još većem širenju, zbog čega zvaničnici tvrde da je u pitanju najteži požar u istoriji koji se dogodio u tom području.

Roskuilas je dodao da su vatrogasci uspjeli ugasiti 80 odsto prostora oko grada Tecate i oko 60 odsto u područja grada Ensenada.

Meksički zvaničnici su potvrdili da je požar uništio 125 domova, od kojih je 30 u sjevernim dijelovima grada Tijuana. Ipak većina evakuiranih građana već se vratila kući, dok je još 16 osoba smješteno u skloništa.

Roskuilas je kazao da bi požar u potpunosti trebao biti stavljen pod kontrolu u nedjelju s obzirom na to da su najavljene povoljne vremenske prilike.

Požari su izbili u četvrtak ujutro u gradu Ensenada, a do večeri su zahvatili oko 7.100 hektara, javili su meksički zvaničnici.

U petak vatra je toliko divljala da se dim mogao vidjeti i iz regije San Diego, ali je potvrđeno da požar ne prijeti gradovima u SAD, javio je CNN.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije