Svijet

Pratite nas na Google news

Džonson: Sporazum sa Briselom omogućava istinski "Bregzit"

Džonson: Sporazum sa Briselom omogućava istinski "Bregzit"
Foto: N.N. | Džonson: Sporazum sa Briselom omogućava istinski "Bregzit"
Srna

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da je uvjeren da je osigurao najbolji mogući sporazum sa EU, koji omogućava istinski "Bregzit" i upozorio da EU nema preveliku želju da dalje odlaže stvari.

Obraćajući se parlamentu, Džonson je rekao da parlament danas ima istorijsku priliku da jednom zauvijek da završi pitanje "Bregzita" i izvede zemlju iz EU.

"Smatram da je to dobar sporazum. Sa ovim sporazumom, mogućnost novih plodotvornih pregovora je značajno umanjena. Među našim prijateljimau EU više nema želje da se ovaj posao odlaže i proces produžava", rekao je DŽonson.

On je izrazio nadu da će konačno doći do rješenja, ističući da njegov sporazum omogućava Britaniji da kao cjelovita zemlja napusti EU, ali da u isto vrijeme sačuva prijateljske veze i saradnju.

Džonson je pohvalio EU na fleksibilnosti zbog ponovne diskusije o sporazumu, te naveo da će danas saslušati sve poslanike u Donjem domu.

Nakon izlaganja Džonsona uslijediće debata i na kraju glasanje. Rasprava bi trebalo da traje devedeset minuta, ali nije vremenski ograničena.

Svrha glasanja je potvrđivanje kriterijuma za ratifikovanje sporazuma o napuštanju EU. Nakon toga potrebno je da zakon o tome bude usvojen do 31. oktobra kako bi ratifikacija bila okončana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije