Svijet

Pratite nas na Google news

Izglasan zakon o Brexitu, ali poslanici odbacili vremenski okvir

Izglasan zakon o Brexitu, ali poslanici odbacili vremenski okvir
Foto: Tanjug/AP | Džonson dobio podršku parlamenta, izglasan zakon o Brexitu
Tanjug

LONDON - Britanski poslanici podržali su prijedlog zakona o Brexitu premijera Borisa Džonsona, ali su odbili da bude usvojen u roku od tri dana u donjem domu parlamenta.

Prvobitno je 329 poslanika glasalo za to da se predlog zakona o povlačenju Britanije iz EU pošalje na dodatni pregled i radi mogućih amandmana, a 299 je bilo protiv, prenio je AP.

Poslanici su potom većinski odbili pokušaj vlade da se po brzom postupku usvoji zakon u roku od nekoliko dana.

Vlada je tražila da donji dom parlamenta odobri prijedlog zakona do četvrtka, 24. oktobra, i da se on potom pošalje u gornji dom parlamenta, kako bi postao zakon prije 31. oktobra.

Na taj način, Britanija bi mogla da napusti EU u zakazanom roku.

Međutim, protiv kratkog vremenskog roka, kojim bi se donjem domu parlamenta dala samo tri dana da debatuje o zakonu, glasala su 322 poslanika, dok je 308 bilo "za".

To znači da će biti skoro nemoguće da Džonson ispuni obećanje da izvede Britaniju iz EU 31. oktobra, navodi AP, dodajući da poslanici traže više vremena da pregledaju zakon.

AP napominje da Džonson ima dva izbora - da pristane da poslanicima da više vremena, što znači da će doći do odlaganja Brexita najmanje za nekoliko nedjelja, ili da povuče zakon i pokuša da izdejstvuje da poslanici glasaju za raspisivanje izbora.

U oba slučaja, EU mora da se saglasi o odlaganju Brexita, navodi AP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije