Svijet

Džonson odbija da podnese ostavku

Džonson odbija da podnese ostavku
Foto: Tanjug/AP arhiva | Džonson odbija da podnese ostavku

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson odbacio je danas pritisak važnih ministara i iz svoje stranke da podnese ostavku, istakavši da će i dalje biti premijer i da će se boriti protiv bilo kakvog pokušaja svrgavanja.

Nakon više od 30 ostavki u Vladi i među poslanicima Konzervativne stranke, pojedini ministri su rekli Džonsonu da treba da se povuče, izjavili su izvori.

Jedan ministar je sugerisao Džonsonu da ode dostojanstveno i sam odredi rok za povlačenje umjesto da se suoči sa glasanjem o povjerenju.

"Neću podnijeti ostavku i posljednja stvar koja je potrebna ovoj zemlji su izbori", rekao je Džonson pred parlamentarnim komitetom.

On je odbio da kaže da li će pokušati da zadrži funkciju čak i ako izgubi u glasanju o povjerenju među poslanicima iz svoje stranke.

Ovo glasanje moglo bi da uslijedi sljedeće sedmice, ukoliko Konzervativna stranka do tada promijeni svoja pravila, a prema sadašnjim takvo glasanje može da se održi jednom godišnje. Džonson je prošlog mjeseca jedva prošao takvo glasanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije