Svijet

Pratite nas na Google news

Džonson poručio Stardženovoj: Neće biti novog referenduma

Džonson poručio Stardženovoj: Neće biti novog referenduma
Foto: Tanjug/AP | Džonson poručio Stardženovoj: Neće biti novog referenduma
Srna

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je prvom ministru Škotske Nikoli Stardžen da se neće održati novi referendum o nezavisnosti škotske države i da treba poštovati rezultate referenduma održanog 2014. godine.

Iz kabineta premijera Velike Britanije saopšteno je da je Džonson jasno stavio do znanja da se protivi održavanju novog referenduma o nezavisnosti u Škotskoj i da je stao na stranu većine Škota koji ne žele da se vrate podjelama i nesigurnosti.

Stardženova je ranije izjavila da je vrijeme da Škotska donese odluku o svojoj budućnosti i da će njena zemlja pokrenuti postupak za dobijanje punih ovlašćenja za održavanje referenduma.

Izjava Stardženove uslijedila je nakon što je njena Nacionalna stranka Škotske poslije jučerašnjih izbora povećala broj poslanika u Parlamentu Velike Britanije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije