Svijet

Pratite nas na Google news

Džonson pozvao naciju na jedinstvo

Džonson pozvao naciju na jedinstvo
Foto: Tanjug | Džonson pozvao naciju na jedinstvo
Tanjug

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson pozvao je danas naciju na jedinstvo u prevazilaženju podjela oko Brexita, koje su, kako je ocijenio, razdvojile zemlju.

"Pozivam sve da dopuste da počne isceljenje", rekao je Džonson ispred svoje kancelarije u Dauning stritu, a nakon pobjede na jučerašnjim parlamentarnim izborima, prenio je Rojters.

"Ujedinićemo se i izravnati ... okupljajući sve iz nevjerovatne Velike Britanije - Englesku, Škotsku, Vels, Sjevernu Irsku zajedno, vodeći nas naprijed, oslobađanjem potencijala cijele zemlje", rekao je Džonson.

On je rekao da želi da razgovara i sa onima koji nisu glasali za njih ili za njega i koji su željeli i možda još žele da ostanu u EU.

"Želim da znate da mi u ovoj konzervativnoj vladi jedne nacije nikada nećemo zanemariti vaša dobra i pozitivna osjećanja topline i saosjećanja sa evropskim narodima", istakao je Džonson.

On je dodao da želi novo partnerstvo sa EU, prenio je "Gardijan",

Džonson je naveo da je glavni prioritet Britanca da se prije svega fokusiraju na zdravstvo.

"Dobijanje novčanog podsticaja i više medicinskih sestara i bolnica je prioritet", rekao je Džonson i dodao da želi da ljudi mogu da se bave svojim poslom znajući da vlada radi na postizanju ekonomskog rasta.

Britanski premijer je rekao i da je bio u kraljevskoj palati, da će formirati novu vladu i da će u ponjedeljak biti konstituisan i novi parlament.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije