Svijet

Pratite nas na Google news

Džonson pozvao naciju na jedinstvo

Džonson pozvao naciju na jedinstvo
Foto: Tanjug | Džonson pozvao naciju na jedinstvo
Tanjug

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson pozvao je danas naciju na jedinstvo u prevazilaženju podjela oko Brexita, koje su, kako je ocijenio, razdvojile zemlju.

"Pozivam sve da dopuste da počne isceljenje", rekao je Džonson ispred svoje kancelarije u Dauning stritu, a nakon pobjede na jučerašnjim parlamentarnim izborima, prenio je Rojters.

"Ujedinićemo se i izravnati ... okupljajući sve iz nevjerovatne Velike Britanije - Englesku, Škotsku, Vels, Sjevernu Irsku zajedno, vodeći nas naprijed, oslobađanjem potencijala cijele zemlje", rekao je Džonson.

On je rekao da želi da razgovara i sa onima koji nisu glasali za njih ili za njega i koji su željeli i možda još žele da ostanu u EU.

"Želim da znate da mi u ovoj konzervativnoj vladi jedne nacije nikada nećemo zanemariti vaša dobra i pozitivna osjećanja topline i saosjećanja sa evropskim narodima", istakao je Džonson.

On je dodao da želi novo partnerstvo sa EU, prenio je "Gardijan",

Džonson je naveo da je glavni prioritet Britanca da se prije svega fokusiraju na zdravstvo.

"Dobijanje novčanog podsticaja i više medicinskih sestara i bolnica je prioritet", rekao je Džonson i dodao da želi da ljudi mogu da se bave svojim poslom znajući da vlada radi na postizanju ekonomskog rasta.

Britanski premijer je rekao i da je bio u kraljevskoj palati, da će formirati novu vladu i da će u ponjedeljak biti konstituisan i novi parlament.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije