Svijet

Džonson za 30. jul planira veliku svadbu

Džonson za 30. jul planira veliku svadbu
Foto: Tanjug/AP | Džonson za 30. jul planira veliku svadbu

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson, koji je danas rekao da će podnijeti ostavku, namjerava da kasnije ovog mjeseca priredi veliku svadbu povodom vjenčanja sa suprugom Keri u njegovoj zvaničnoj seoskoj rezidenciji Čekers, objavio je Miror.

Pored zvanične rezidencije u Dauning stritu 10 u Londonu britanski premijeri tradicionalno su od dvadesetih godina prošlog vijeka koristili i Čekers, englesku seosku kuću iz 16. vijeka sjeverno od prijestonice, kao privatno utočište, mjesto za boravak svjetskih lidera i povremeno za priređivanje zabava, prenosi Rojters.

Čekers je smješten na imanju od 600 hektara, što je više od 1.000 fudbalskih terena i ima 10 spavaćih soba i ogromnu kolekciju umjetničkih dijela.

Džonson se inače oženio sa Keri (34) prošle godine usred pandemije na skromnoj, tajnoj ceremoniji u Vestminsterskoj katedrali u centru Londona.

Svadba koju je par najavio planirana je za 30. jul i očekuje se da će biti velika i glamurozna, objavio je Miror.

List je, pozivajući se na dva izvora, naveo da su Džonsonovi voljni da organizuju planiranu proslavu, na koju su pozvani mnogi prijatelji i članovi porodice.

Rojters podsjeća da Džonson ostaje premijer dok se ne izabere novi, a portparol Dauning strita je rekao da "premijer ima snažan osjećaj obaveze prema svojoj zemlji i nastaviće da joj služi sve dok novi lider ne bude na svom mjestu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije