Svijet

Pratite nas na Google news

Evakuisani svi sa nosača "Kuznjecov", požar se još gasi

Evakuisani svi sa nosača "Kuznjecov", požar se još gasi
Foto: Tanjug/AP | Evakuisani svi sa nosača "Kuznjecov", požar se još gasi
Tanjug

MOSKVA - Kompletna posada ruskog nosača aviona "Admiral Kuznjecov" koji se zapalio tokom popravke na doku u Murmansku uspješno je evakuisana, a u požaru su povrijeđena dva vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar koji je izbio najprije u jedinici za napajanje, a potom se proširio, prenosi Reuters i dodaje, pozivajući se na ruske medije, da je teško doći do mjesta na kojem je požar zbog gustog dima nastalog sagorijevanjem kablova.

Nosač avione "Admiral Kuznjecov" je jedini ruski nosač aviona, dugačak je 120 metara, a korišten je u vojnoj kampanji Rusije u Siriji kao podrška sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu, počeo je prošle godine.

Izgrađen je i porinut za mornaricu Sovjetskog Saveza i trebalo je da bude prvi nosač aviona svoje klase.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije