Svijet

Pratite nas na Google news

Evropol: Uhapšeno 38 osumnjičnih za trgovinu migrantima

Evropol: Uhapšeno 38 osumnjičnih za trgovinu migrantima
Foto: europol.europa.eu | Evropol: Uhapšeno 38 osumnjičnih za trgovinu migrantima
Tanjug

HAG - U Francuskoj, Rumuniji i Moldaviji uhapšeno je 38 osoba zbog sumnje da su pripadnici kriminalne organizacije koja je krijumčarila i eksploatisala radnike migrante, saopštio je danas Evropol.

Policija sve tri zemlje učestvovala je u razbijanju ove organizovane kriminalne grupe koja se tereti da se bavila krijumčarenjem migranata, trgovinom ljudima radi eksploatacije radne snage, prevarama sa dokumentima, socijalnim naknadama i pranjem novca.

U toku akcije pretraženo je 51 lokacija, a oduzeto je 19 vozila, dva skutera za vodu, oružje, telefoni, oko 100.000 evra u gotovini, a zamrznuto je 11 bankovnih računa.

Istraga kriminalne mreže počela je 2018. godine kada je francuska policija presrela vozilo sa 10 ilegalnih migranata, a zatim se nastavila i dovela do današnjeg hapšenja.

Većina ilegalnih migranata korišćena je kao radna snaga na gradilištima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije