Svijet

Pratite nas na Google news

Evropske sile pokrenule mehanizam protiv Irana

Evropske sile pokrenule mehanizam protiv Irana
Foto: Tanjug/AP | Evropske sile pokrenule mehanizam protiv Irana
Srna

PARIZ - Francuska, Velika Britanija i Njemačka potvrdile su danas da su pokrenule mehanizam o sporu iz sporazuma sa Iranom o njegovom atomskom programu zbog kršenja koje je počinio Teheran.

Tri evropske sile su istakle da se neće pridružiti SAD u kampanji za vršenje maksimalnog pritiska na Teheran.

"Zbog postupaka Irana nemamo drugog izbora već da potvrdimo naše zabrinutosti da Teheran ne ispunjava svoje obaveze prema sporazumu i da slučaj predamo Zajedničkoj komisiji predviđenom Mehanizmom za rješenjavanje spora kao što je navedeno u Članu 36 dogovora", ističe se u zajedničkom saopštenju tri evropske sile.

Iran je početkom mjeseca smanjio obaveze prema sporazumu postignutom 2015. godine tako što je objavio da će ukinuti ograničenja u obogaćivanju uranijuma, ali da neće prekidati saradnju sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju /IAEA/. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije