Svijet

Pratite nas na Google news

Fernandez položio zakletvu: Argentina želi da vrati spoljni dug

Fernandez položio zakletvu: Argentina želi da vrati spoljni dug
Foto: Tanjug/AP | Fernandez položio zakletvu: Argentina želi da vrati spoljni dug
Srna

BUENOS AJRES - Argentina želi da plati spoljašnji dug, ali država nema sredstava da tako nešto učini, izjavio je novi predsjednik Argentine Alberto Fernandez.

On je tokom govora na inauguraciji u Buenos Ajresu pozvao Međunarodni monetarni fond (MMF) da izgrade konstruktivan odnos sa saradnjom, kako bi se pomoglo južnoameričkoj zemlji da vrati svoje dugove.

Fernandez je rekao da Argentina "želi da plati" spoljašnji dug, uz podsjećanje da on iznosi oko 100 odsto od domaćeg bruto proizvoda, javila je "Russia Today".

AFP je prenio da je Fernandez kritikovao dosadašnjeg predsjednika Maurisija Makrija jer je ostavio spoljašnji dug u iznosu od 315 milijardi dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije