Svijet

Flin povlači priznanje krivice

Flin povlači priznanje krivice
Foto: Tanjug/AP | Flin povlači priznanje krivice

VAŠINGTON - Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Donalda Trampa, Majkl Flin, podnio je dokumenta za povlačenje svog priznanja krivice u istrazi o miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, navodeći da su savezni tužioci prekršili sporazum s njim.

Flinov potez uslijedio je nedjelju dana nakon što je Ministarstvo pravde promijenilo stav o njegovoj kazni i preporučilo da bude kažnjen sa šest mjeseci zatvora jer je lagao FBI tokom istrage o vezi između Trampove kampanje i Rusije, prenosi AP.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da Flin ima pravo da izbjegne zatvorsku kaznu zbog opsežne saradnje, ali je promijenilo stav nakon što je on angažovao nove advokate koji su iznijeli optužbe na račun američke administracije.

Flin je priznao krivicu 2017. godine jer je lagao o razgovorima koje je vodio s ruskim ambasadorom uoči predsjedničkih izbora, uključujući njegov zahtjev da Moskva ne širi tenzije s Vašingtonom kao odgovor na sankcije koje je uvela administracija Baraka Obame.

On je jedan od nekoliko bivših Trampovih saradnika koji su priznali krivicu ili su optuženi u okviru istrage Roberta Malera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije