Svijet

Pratite nas na Google news

Francuska dobila prvu transrodnu gradonačelnicu

Francuska dobila prvu transrodnu gradonačelnicu
Foto: Twitter/SOSTransphobie | Francuska dobila prvu transrodnu gradonačelnicu
Tanjug

LONDON - Gradsko vijeće grada Tiloj le Maršen na granici Francuske i Belgije, izabralo je Mari So (55) za novu gradonačelnicu, čime je ona postala prva gradonačelnica koja se otvoreno izjašnjava kao trans žena.

So je kandidatkinja zelene opcije i zalaže se za ekološku održivost i podsticanje lokalne ekonomije, prenosi BBC.

Ona je izabrana u subotu, a novinarima je rekla da nije aktivistkinja i da želi da se fokusira na lokalnu politiku tog gradića sa oko 600 stanovnika.

"Ljudi me nisu izabrali jer jesam ili nisam transrodna, izabrali su program", rekla je So.

Podršku joj je dala i ministarka za ravnopravnost polova Marlen Šiapa, koja je na svom Tviteru uz čestitku objavila da "vidljivost trans osoba i borba protiv transfobije zavisi i od izvršavanja političkih i javnih funkcija".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije