Svijet

Gej žigolo optužio 40 sveštenika i studenata teologije da su mu plaćali za seks

Gej žigolo optužio 40 sveštenika i studenata teologije da su mu plaćali za seks
Foto: N.N. | Gej žigolo optužio 40 sveštenika i studenata teologije da su mu plaćali za seks

Frančesko Manđakapra je muška prostitutka i poslao je Napuljskoj nadbiskupiji dosije od 1.200 strana, u kom je navodno iz moralnih razloga otkrio imena 40 aktivnih sveštenika i studenata teologije koji su mu plaćali usluge.

Napuljski kardinal Krezencio Sepe poslao je dosije u Vatikan i objasnio u saopštenju objavljenom na sajtu nadbiskupije da nijedan od prozvanih sveštenika ne služi u Napulju, ali da šalje papi slučaj "zbog ozbiljnosti slučajeva u kojima oni što su zgriješili moraju da ispaštaju i da se pokaju zbog štete koju su počinili".

Manđakapra je u taj dosije stavio niz navodnih dokaza, između ostalog i skrinšotove četova sa aplikacije WhatsApp, a italijanskim medijima rekao je da je prokazao navedene sveštenike jer ne može više da podnese toliko licemerje, prenosi Blic.

Ipak se ogradio da nijednog od tih 34 sveštenika i šestorice studenata ne optužuje za seks s maloljetnicima.

"Riječ je o grijesima, ne o zločinima" - citiraju mediji Manđakapru, koji je iznenada postao toliko popularan da gostuje po televizijama i ne silazi sa stranica novina.

Ovaj skandal je samo poslednji u nizu seks-afera koje potresaju Rimokatoličku crkvu i Vatikan. Prošlog mjeseca sud u Rimu osudio je sudiju Rimske kurije, monsinjora Pjetra Amenta, zbog toga što mu je u kompjuteru pronađena dječja pornografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije